Søg
0

Om os

Vi er grundlagt i 1919 af den handelsuddannede Thyco Andreas Meding der sammen med forvalter Søgren Petersen overtog en nedlagt tømmerhandel i Østergade i Næstved. Mindre end et halvt år tidligere var 1. verdenskrig sluttet og det gav næring til en spirende optimisme  som de to forretningsfolk forstod, at udnytte til at skabe et fundament for en virksomhed der her snart 100 år senere har udviklet sig til, at være en af de største på egnen og en del af Næstveds historie i turbulente og gode tider.

I 1931 forlod Søgren Petersen sin partner for en ledende stilling i en større tømmerhandel i Odense og Thyco Andreas Meding var nu eneejer i hvad der senere skulle vise sig at blive starten på et familiedynasti. Skilsmissen var venskabelig og på trods af 30´ernes krisetegn voksede virksomheden støt. I 1939 Blev T. A. Meding polsk konsul, hvad han kun var i få uger inden tyskerne besatte Polen. Alligevel var det længe nok til at han resten af sin levetid fik tilnavnet "konsulen".

I 1943 blev T. A. Medings søn Knud Meding ansat som prokurist for virksomheden og 10 år senere fulgte han i sin faders fodspor som direktør. I 1944 blev forholdende i Østergade for trange til de efterhånden 20 ansatte og man begynder det store arbejde med, at flytte tømmerhandelen ned på havnen hvor der var bedre plads til ekspansion. I samme forbindelse bliver virksomheden omdannet til et familie aktieselskab. I 1948 blev de sidste lokaler i Østergade tømt og hele tømmerhandelen blev samlet på havnen hvor den fortsat driver virksomhed - 66 år efter flytningen.

Gennem årene udviklede tømmerhandelen sig og i 60´erne og 70´ernes parcelhusboom gik det rigtigt stærkt. I 1977 købte tømmerhandelen nabogrunden af nordisk ventilator der flyttede sin produktion til ydernæs. I 1980 kom næste generation af Meding familien til virksomheden og Knud Medings søn Henrik Meding blev ansat som salgschef. Henrik havde på egen hånd gjort karriere i andre dele af den danske tømmerhandelsbranche. Efter 10 år som salgschef indtrådte Henrik Meding som direktør for familievirksomheden da hans far valgte at trække sig i 1990.  

Inden for de næste år kan vi således fejre at vi i 100 år har været tro mod kongstanken om godt købmandsskab, gode relationer og social ansvarlighed skaber en sund virksomhed. Vi handler med varer men vores medarbejdere har altid fokus på, at det er kunderne der er de vigtige - uanset om det er de største entreprenører eller den private Gør-det-selv´er.

Uanset hvilket projekt du kommer med så er vi klar til at bidrage med vores mangeårige erfaring og vi vil gøre vores bedste for at møde dine behov og sikre din succes.

 Læs mere her